Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Εγκατάσταση Φορτιστών Ηλεκτρικών Οχημάτων

 


Εγκατάσταση Φορτιστών Ηλεκτρικών Οχημάτων

SMART ELECTRICS - Αφοί Κουραχάνη | Ηλεκτρολόγος Περιστέρι - Πετρούπολη

 

Tα ηλεκτρικά οχήματα ολοένα και αυξάνονται, πλέον και στην Ελλάδα. Φυσικό ακόλουθο είναι να αυξάνονται και οι ανάγκες φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Γι’ αυτό και η επιχείρησή μας Smart Electrics, με έδρα της στην Πετρούπολη Αττικής, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής και χάρη στην μακροχρόνια πορεία της στο χώρο, μπορεί να αναλάβει την εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων για ιδιωτική αλλά και επαγγελματική χρήση στην Πετρούπολη και σε όλη την Αττική.

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι στην διάθεσή σας και πάντα έτοιμο να σας ενημερώσει αλλά και να αναλάβει όλα όσα χρειάζεστε για την εγκατάσταση φορτιστή ηλεκτρικού οχήματος.

 

 
Τι διαφορές έχουν οι οικιακοί με τους επαγγελματικούς φορτιστές;



Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων λειτουργούν με συνεχές ρεύμα (DC).

Οι επαγγελματικοί φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων φορτίζουν με ρεύμα DC ενώ οι οικιακές εγκαταστάσεις με AC και αυτό γιατί το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο και όχι μόνο για την εγκατάσταση. Έτσι, οι οικιακοί φορτιστές χρειάζονται περισσότερο χρόνο φόρτισης προκειμένου να μετατρέψουν το AC σε DC.

 
Πόσος χρόνος χρειάζεται για την φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος;


Υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που παίζουν ρόλο στο χρόνο που χρειάζεται ένα ηλεκτρικό όχημα να φορτίσει.

Αρχικά, παίζει ρόλο αν θα φορτίζεται το όχημα μέσω του OBC (On-board charger) καθώς και η χωρητικότητα της μπαταρίας του ηλεκτρικού οχήματος. Επίσης, όσο πιο γρήγορα φορτίζουμε μια μπαταρία, τόσο μεγαλύτερη ζημιά της δημιουργούμε.

Με λίγα λόγια της μειώνουμε τον χρόνο ζωής. Για αυτό και πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων προτείνουν χρόνους φόρτισης η οποίοι αυξάνονται σταδιακά για να διατηρηθεί ο αρχικό εκτιμώμενος χρόνος ζωής της μπαταρίας.

Μπορεί ακόμα το ενσωματωμένο λογισμικό στον εγκέφαλο της μπαταρίας του ηλεκτρικού οχήματος να μην αφήνει στην αρχή της χρήσης να ξοδέψετε τα τελευταία 10% της μπαταρίας.


 
Τι τύποι πριζών υπάρχουν για τον φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου;


Στην Ελλάδα, ισχύει το βύσμα Type 2 το οποίο έχει κυκλικό σχήμα αποτελούμενο συνολικά από επτά επαφές. Οι συγκεκριμένες επαφές περιέχουν το σύνολο των ηλεκτρικών φάσεων (L1, L2, L3), τους αγωγούς ουδετέρωσης (N) και γείωσης (PE), καθώς και δύο επαφές (PP, CP) μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η επικοινωνία του σταθμού με το αυτοκίνητο.

Όλοι οι τύποι πριζών:
• Type 1 - Μονοφασικός σύνδεσμος (με βάση το πρότυπο SAE J1772/2009), που εφαρμόζεται ευρέως στις αγορές της Βορείου Αμερικής και της Ασίας.

• Type 2 - Μονοφασικός ή Τριφασικός σύνδεσμος (με βάση το πρότυπο VDE-AR-E 2623-2-2) που καλύπτει την Ευρωπαϊκή αγορά καθώς και χώρες της Νοτίου Αμερικής.

• Type 3 - Μονοφασικός ή Τριφασικός σύνδεσμος όμοιος του Type 2, ο οποίος συνοδεύεται από προστατευτικά κλείστρα ασφαλείας.

• Type 4 - Σύνδεσμοι που χρησιμοποιούνται για υπερταχεία DC φόρτιση και ανάλογα με την προέλευση του ηλεκτρικού οχήματος, υπάρχει το βύσμα CHAdeMO ή και CCS (Combined Charging System).


 
 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας λύσει οποιαδήποτε απορία σχετική με την εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.
 

Εμπιστευτείτε τη γνώση και την εμπειρία μας για λειτουργικά και καλαίσθητα
αποτελέσματα στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς.

 

ΑΦΟΙ ΚΟΥΡΑΧΑΝΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΙΛΙΟΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ